DSC_0059.png

NOWE Menu 2013 MAJ

ŚNIADANIA

[codziennie do godz. 14.00]

Angielskie 29zł

2 jajka na bekonie, 2 oryginalne kiełbaski angielskie (sausages),

Fasolka w sosie pomidorowym, smażony pomidor i pieczarka oraz tosty.

Polskie 19zł

Jajecznica na maśle lub szynce, pomidory z cebulą,

Plastry szynki, ser żółty, twarożek, dżem, pieczywo i masło.

PRZYSTAWKI

Tatar 29zł (110g.)

Najlepsza polędwica wołowa, korniszony, cebulka, marynowane pieczarki, pieczywo i masło.

Świeże warzywa z sosem miodowo – musztardowym i tatarskim (v) 14zł

Marchewka, seler naciowy, papryka czerwona, ogórek zielony.

Śliwka z boczkiem na gorąco 5szt. + sos BBQ 12 zł

Skrzydełka z pieca 12sztuk + z sosem miodowo musztardowym bbq i świeże warzywa 19zł

Grzanki czosnkowe z polędwicą wołową z sosem relish 22zł

4 grzanki czosnkowe zapiekane z serem chedar

Najlepsze przekąski do Piwa mix:

Krążki cebulowe 6szt. i paluszki mozzarella 2szt. + sos BBQ (v) 16zł

Camembert panierowany z żurawiną (v) 24 zł

Paluszki z dorsza z sosem tatarskim i świeżą limonką (v) 13zł

4 paluszki rybne z fileta dorsza atlantyckiego w panierce.

Nachos zapiekane z serem z guacamole (v) 24zł

(salsa, kwaśna śmietana i papryczki jalapeno)

mini Wiadro domowych frytek 9zł

SAŁATKI

Cesarska z grillowanym filetem kurczaka 28zł

(parmezanem i grzankami czosnkowymi polany dressingiem czosnkowo jogurtowym)

Primavera z tuńczykiem i jajkiem gotowanym w koszulce (v) 29zł

Świeża Rukola z suszonymi pomidorami (v) 28 zł

(dressingiem ballsamico glaze i oryginalnymi płatkami sera parmigiano)

Wieża Caprese (v) 25zł

(świeże pomidory, buffallo mozzarella, świeża bazylia, skropione oliwą z oliwek)

ZUPY

Cebulowa 14zł

Krem z grillowanej cukinii 14zł

Zupa Dnia 14 zł

STEKI

Grillowany stek z piersi kury marynowany w tymianku i Jack Daniels Honey 29zł

Stek z karkówki marynowany w rozmarynie i musztardzie 29zł

Stek wieprzowy z bekonem z kością 29zł

Wszystkie Steki poniżej przygotowywane są w 6-ciu stopniach wysmażenia: Blue - bardzo krwisty / Rare - krwisty / Medium rare - średnio krwisty Medium - średnio wysmażony / Medium Well - dobrze wysmażony Well done - bardzo dobrze wysmażony

Najlepszy fillet z polędwicy wołowej 65zł

BSF (Bacon/Shrimps/Fillet) 69zł

(polędwica wołowa zawijana z boczkiem z krewetkami i sosem malinowym z Jack Daniels)

Bulldog Steak 200g 67zł

(polędwica wołowa z serem cheddar i grillowaną pieczarką)

T-bone 82zł

jedyny oryginalny z selekcjonowanego i sezonowanego mięsa

(wiek zwierzęcia nie przekracza 24mscy)

Dodatki extra płatne 5zł każdy:

domowe frytki, ryż gotowany, puree ziemniaczane,

sos pieprzowy, kurkowy lub BBQ,

sałatka coleslaw, pikle ogórkowe

SLOW BURGERS ( z własnej produkcji bułką z sezamem wypiekaną na miejscu)

Dodatki do burgerów extra płatne 5 zł każdy: grube frytki, sałatka coleslaw, pikle ogórkowe

*Dla głodomorów zwiększ ilość mięsa podwójny burger tylko +8zł

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

100% wołowiny

(formowane z najlepszej wołowiny przez naszego szefa kuchni)

Klasyczny wołowy burger

Ręcznie formowana wołowina (sałata, tomato relish, pomidor i czerwona cebula)* 18zł

„Cheeseburger”

Zapiekany z oryginalnym serem cheddar (sałata, tomato relish, pomidor i czerwona cebula)* 20zł

„BAB” burger

Po prostu beef, avokado i bekon (sałata, tomato relish, majonez)* 24zł

Steak burger 28zł

(cieniutkie plastry grillowanej polędwicy wołowej, z grillowaną cebulą, świeżą papryką i tomato relish)

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Polski burger ze stekiem z karkówki 16zł

(pikle z ogórkiem i cebulką, sos musztardowy)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Kolonialny kurczak

Ręcznie formowane mięso z najlepszych części kurczaka z przyprawą curry i kurkumą * 18zł

(sałata, plastry brzoskwini, majonez)

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Panierowany Camembert burger (v) 26zł

(sałata, plastry brzoskwini, sos żurawinowy)

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Jedyny King Prawns burger (v) 29zł

Krewetki tygrysie duszone w czosnku i sosie kremowo szampańskim

(świeża rukola, pomidorki cherry i sos balsamico)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

INNE DANIA GŁÓWNE

Tradycyjny Fish&Chips z sosem tatarskim (v) 33zł

Sausages&Mash

(3 kiełbaski angielskie z puree ziemniaczanym i sosem cebulowym) 33zł

Połówka kaczki pieczona z jabłkami i sosem żurawinowym z frytkami 39zł

Żeberka wieprzowe z pieca szeroko cięte 29zł

(prawie 30cm długości  marynowane w miodzie z sosem BBQ) + frytki

Beef Strogonoff z polędwicy wołowej z frytkami lub ryżem 30zł

Dwa miecze z grillowanych krewetek z kremowym sosem szampańskim (v) 42zł

DESERY

Trójkąt „Sacher’a” 18 zł

Puchar lodowy 15 zł

3 kulki lodów do wyboru (wanilia, truskawka, czekolada)

Deser tygodnia 16 zł

(ZAPYTAJ KELNERA/KELNERKĘ)

Kontakt

00-022 Warszawa;
Al. Jerozolimskie 42 róg Kruczej
tel. 22 827 00 20;
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

mapa

Godziny otwarcia

poniedziałek 11 :00 - 01:00
wtorek 11 :00 - 01:00
środa 11 :00 - 01:00
czwartek 11 :00 - 01:00
piątek 11 :00 - 01:00
sobota 11 :00 - 01:00
niedziela 11 :00 - 01:00